Dowsil – Κόλλες και Στεγανοποιητικά σιλικόνης για βιομηχανικές εφαρμογές, παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών και συντήρηση

Posted by mercouris 19/07/2023 0 Comment(s)

Κόλλες και στεγανοποιητικά σιλικόνης για βιομηχανικές εφαρμογές, παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών και συντήρηση

Οι κόλλες και τα στεγανοποιητικά σιλικόνης και αφρού σιλικόνης DOWSIL™ της Dow διαρκούν περισσότερο και είναι πιο ευέλικτα από τα περισσότερα στεγανοποιητικα οργανικών πολυμερών. Είναι ανθεκτικά στεγανοποιητικά RTV. Πολυμερίζονται σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα σκληρό, ελαστικό στερεό με εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης. και καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία από τις βιομηχανικές σας ανάγκες συγκόλλησης και στεγανοποίησης.

dowsil silicone adhesives and sealants

Τα πλεονεκτήματα των στεγανοποιητικών σιλικόνης DOWSIL™ περιλαμβάνουν:

Σταθερότητα σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών

Όταν πολυμεριστούν σωστά, τα περισσότερα από τα προϊόντα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -56 έως 177°C (204°C για σύντομα χρονικά διαστήματα), ενώ άλλα έχουν ακόμα υψηλότερη θερμική σταθερότητα έως και άνω των 260°C (315°C για σύντομα χρονικά διαστήματα).

Αντοχή στις καιρικές συνθήκες

Η υψηλή αντοχή στις υπεριώδεις ακτίνες (UV), την ακτινοβολία και τις καιρικές συνθήκες εμποδίζει τα προϊόντα μας να σκληρύνουν, να ραγίσουν, να θρυμματιστούν, να στεγνώσουν και να γίνουν εύθραυστα.

Χημική σταθερότητα

Τα στεγανοποιητικά μας δεν αποικοδομούνται εύκολα, ακόμη και υπό μακροχρόνια έκθεση σε πολλές χημικές ουσίες και ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Καλή συγκολλητική δύναμη

Τα προϊόντα μας παρέχουν καλή πρόσφυση σε μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών υλικών, όπως γυαλί, κεραμική και ξύλινη τοιχοποιία, βαμμένες επιφάνειες και πολλά μέταλλα και πλαστικά.

Ηλεκτρικές ιδιότητες

Σχεδιασμένα για ποικίλες εφαρμογές, τα προϊόντα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων συσκευών που έχουν θερμικούς κύκλους σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών.

Χαμηλή ευφλεκτότητα

Σε συνθήκες πυρκαγιάς, οι κόλλες/στεγανοποιητικά σιλικόνης δεν καίγονται εύκολα. Πολλά προϊόντα συμμορφώνονται με τα πρότυπα ευφλεκτότητας UL. Όταν πιστοποιείτε ένα προϊόν Dow για την συναρμολόγηση και τη συντήρησης του τελικού σας προϊόντος, λαμβάνετε μια λύση που υποστηρίζεται από τον παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία σιλικόνης με περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας και καινοτομίας.


Γιατί σιλικόνες;

Οι σιλικόνες υπερτερούν των οργανικών στεγανοποιητικών σε ευελιξία εφαρμογής, ανθεκτικότητα, αισθητική και αξία. Τα στεγανοποιητικά σιλικόνης από την Dow είναι ασυναγώνιστα, προσφέροντας:

 • Προστασία που συνήθως διαρκεί τρεις φορές περισσότερο από τα οργανικά υλικά στις ίδιες εφαρμογές, αποφεύγοντας έτσι τις πρόωρες και δαπανηρές αντικαταστάσεις.
 • Αποδεδειγμένη απόδοση με επιτυχημένα ρεκόρ σε μια σειρά διαφορετικών εφαρμογών
 • Εξαιρετική αξία κύκλου ζωής
 • Εφαρμογή και απόδοση παντός καιρού, με αντοχή στην έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, το όζον, τη βροχή, το χιόνι και τις ακραίες θερμοκρασίες
 • Περισσότερη ανθεκτικότητα από τα υλικά με οργανική βάση
 • Συνεχής ελαστικότητα και πρόσφυση, ακόμη και όταν είναι τεντωμένα ή συμπιεσμένα
 • Αντοχή σε ρωγμές, ανοίγματα ή σκίσιμο χωρίς σκλήρυνση ή ξεθώριασμα
 • Εύκολη εφαρμογή σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών

Τα οργανικά υλικά είναι επιρρεπή στη χημική αναστροφή, ένα φαινόμενο κατά το οποίο η οργανική πολυουρεθάνη χάνει τις σκληρυνόμενες ιδιότητες της και επανέρχεται σε μια ουσία με την υφή της τσίχλας. Οι διαφορές μεταξύ σιλικονών και οργανικών είναι η διαφορά μεταξύ μακροπρόθεσμης αξίας και πρόωρης αστοχίας. Κυριαρχούν οι σιλικόνες.


Ποια σιλικόνη;

Τα στεγανοποιητικά σιλικόνης από την Dow προσφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα επιλογών, όπως:

Στεγανοποιητικά RTV (πολυμερίζονται σε θερμοκρασία δωματίου):

Αυτά τα πολυμερή σιλικόνης λειτουργούν με μια αντίδραση συμπύκνωσης στην υγρασία σε τυπικές συνθήκες δωματίου, αλλά η σκλήρυνση μπορεί να επιταχυνθεί αυξάνοντας θερμοκρασία και υγρασία. Τα στεγανωτικά RTV τοποθετούνται εύκολα και προσφέρουν σχετικά χαμηλό κόστος και καλή πρόσφυση.

Στεγανοποιητικά που πολυμερίζονται με τη θερμότητα:

Παρέχοντας πολύ μικρότερους χρόνους σκλήρυνσης από τα στεγανοποιητικά RTV, αυτά τα υλικά μπορούν να εφαρμοστούν με αυτόματα μηχανήματα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις συναρμολόγησης βιομηχανικού εξοπλισμού.

Στεγανοποιητικά σιλικόνης θερμής τήξης (hot melt):

dow corning dowsil silicones

Ιδανικά για αυτοματοποιημένες εφαρμογές στην κατασκευή διαφόρων εξαρτημάτων, αυτά τα πολύ γρήγορα hot-melt υλικά παρέχουν άμεση αντοχή μετακίνησης, που μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα, να βελτιώσει την ποιότητα και να μειώσει το κόστος σε εφαρμογές βιομηχανικής συναρμολόγησης.

Τα hot-melt στεγανοποιητικά, ουδέτερης σκλήρυνσης προορίζονται για συναρμολόγηση, συγκόλληση, σφράγιση, στεγανοποίηση και άλλες εφαρμογές OEM που απαιτούν άμεση πρόσφυση και άμεσα αντοχή μετακίνησης.

Αυτά τα στεγανοποιητικά προσφέρουν:

 • Εξαιρετική πρόσφυση στα περισσότερα υποστρώματα χωρίς την ανάγκη ασταριού
 • Άμεση πρόσφυση, επιτρέποντας τη γρήγορη αποστολή των εξαρτημάτων
 • Μεγάλος χρόνος χρήσης του υλικού
 • Μεγάλο pot life
 • Χαμηλό VOC
 • Ασφαλής χειρισμός με μη επικίνδυνη σύνθεση και υποπροϊόντα
 • Μακρά διάρκεια ζωής μετά την σκλήρυνση

Υλικά ενός συστατικού:

Περιέχοντας όλα τα συστατικά που απαιτούνται για την παραγωγή ενός σκληρυνθέντος υλικού, αυτά τα στεγανοποιητικά χρησιμοποιούν εξωτερικούς παράγοντες – όπως υγρασία στον αέρα, θερμότητα ή παρουσία υπεριώδους φωτός – για να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν ή να ολοκληρώσουν τη διαδικασία σκλήρυνσης. Τα στεγανοποιητικά ενός συστατικού είναι εύκολα στη χρήση και συνήθως μπορούν να πολυμεριστούν σε χαμηλή θερμοκρασία ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά τα υλικά που πολυμερίζονται με την υγρασία μπορεί να χρειαστούν24 ώρες ή περισσότερες για την πλήρη πολυμερισμό.

Υλικά δύο συστατικών:

Με τα δραστικά συστατικά διαχωρισμένα για να αποφευχθεί η πρόωρη έναρξη της διαδικασίας σκλήρυνσης, αυτά τα υλικά συχνά χρησιμοποιούν την προσθήκη θερμότητας για να διευκολύνουν ή να επιταχύνουν τη σκλήρυνση. Τα στεγανοποιητικά δύο συστατικών προσφέρουν συνήθως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, γρήγορο πολυμερισμό και τη δυνατότητα προσεκτικού ελέγχου του χρόνου εργασίας/ανοιχτού χρόνου και του χρόνου σκλήρυνσης με χειρισμό της σύνθεσης, αλλά απαιτούν ανάμειξη και ενδέχεται να περιλαμβάνουν πιο περίπλοκες διαδικασίες και τεχνογνωσία εφαρμογής.

Στεγανοποιητικά αφρού σιλικόνης:

Ιδανικά ως παρεμβύσματα συμπίεσης ή ως «περιβαλλοντικές στεγανοποιήσεις» για προστασία από τον ατμοσφαιρικό αέρα, το spray νερού, τη σκόνη και την υγρασία, αυτά τα υλικά είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση στεγανοποίησης σε σύγκριση με τα προσχηματισμένα παρεμβύσματα και τις ταινίες αφρού για χρήση σφράγισης κενών υψηλής ανοχής. Εφαρμόζονται με τη χρήση αυτοματοποιημένου ρομποτικού συστήματος διανομής, αυτά τα υλικά έχουν γρήγορη σκλήρυνση σε θερμοκρασία δωματίου ή σε χαμηλή θερμοκρασία.

Οι αφροί σιλικόνης δύο συστατικών, addition-cure έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζονται και να πολυμερίζονται απευθείας πάνω σε εξαρτήματα για να σχηματίσουν ένα ενσωματωμένο παρέμβυσμα συμπίεσης. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων στεγανοποιήσεων για απόσβεση κραδασμών και θορύβου, περιβλήματα για ηλεκτρονικές συσκευές, εξωτερικό φωτισμό και εξαρτήματα οικιακών συσκευών.

Αυτά τα στεγανοποιητικά έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

 • Πήζουν σε θερμοκρασία δωματίου (RTV)
 • Αναλογία ανάμιξης 1:1
 • CFC-free content
 • Χαμηλή συμπίεση μετά τη σκλήρυνση
 • Σταθερότητα και ελαστικότητα σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών

Χημεία στεγανοποιητικών σιλικόνης

Τα στεγανοποιητικά σιλικόνης αποτελούνται συνήθως από ένα ανόργανο πολυμερές σιλοξάνης (Si-O-Si-O-Si) και κατάλληλο γέμισμα, σκληρυντή, καταλύτη, προαγωγέα πρόσφυσης, χρωστική ουσία και πλαστικοποιητή.

Για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών, τα στεγανοποιητικά σιλικόνης προσφέρονται σε μια ποικιλία χημικών τύπων και τύπων πολυμερισμού, το καθένα με τα δικά του οφέλη. Οι παρακάτω πίνακες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό υλικό που θα σας βοηθήσει να καλύψετε τις απαιτήσεις απόδοσής σας.


Προετοιμασία επιφανειών πριν τη συγκόλληση / στεγανοποίηση

Αν και τα στεγανοποιητικά και οι αφροί σιλικόνης DOWSIL™ διαθέτουν εξαιρετική αντοχή συγκόλλησης, η μέγιστη πρόσφυση επιτυγχάνεται μόνο σε καθαρές και στεγνές επιφάνειες. Οι ρύποι – όπως βρωμιά, λίπος, νερό, πίσσα ή σκουριά – δρουν ως παράγοντες αποκόλλησης και εμποδίζουν το σχηματισμό ανθεκτικών δεσμών. Η χρήση ασταριού δεν αναιρεί την ανάγκη για σωστό καθαρισμό της επιφάνειας.

 • Οι υγρές ή βρώμικες επιφάνειες πρέπει να προετοιμάζονται κατάλληλα πριν την εφαρμογή στεγανοποιητικών.
 • Σκουπίστε τη βρώμικη επιφάνεια με ένα καθαρό πανί χωρίς λάδι.
 • Σκουπίστε ξανά την επιφάνεια με κατάλληλο καθαριστικό ή βιομηχανικό διαλύτη, όπως ισοπροπυλική αλκοόλη (IPA), νέφτι, νάφθα ή κετόνες. Σημείωση: Μην καθαρίζετε την επιφάνεια με απορρυπαντικό ή σαπούνι. (Τα υπολείμματα σαπουνιού μπορεί να λειτουργήσουν ως αποκολλητικό.)
 • Αγριέψτε τις λαστιχένιες επιφάνειες με γυαλόχαρτο.
 • Κάντε έναν έλεγχο σε ένα μικρό σημείο για να προσδιορίσετε την πρόσφυση των στεγανωτικών για κάθε εφαρμογή.
 • Η αντοχή συγκόλλησης θα αυξηθεί καθώς το στεγανοποιητικό σκληραίνει.

Τα ενεργά συστατικά πρέπει να διαβρέχουν καλά και να επικαλύπτουν τις επιφάνειες συγκόλλησης. Ήπιο τρίψιμο, καθαρισμός με διαλύτες, πλάσμα, corona discharge και άλλες προεπεξεργασίες έχουν χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την ενίσχυση της αντιδραστικότητας της επιφάνειας στη συγκόλληση. Γενικά, συνιστάται η ελαφριά τριβή της επιφάνειας όποτε είναι δυνατόν, γιατί προάγει τον καλό καθαρισμό και αυξάνει την επιφάνεια για συγκόλληση.

Καθαρίστε και/ή απολιπάνετε τις επιφάνειες με υγρά DOWSIL™ OS, νάφθα, νέφτι, μεθυλαιθυλοκετόνη (MEK) ή άλλους κατάλληλους διαλύτες που θα απομακρύνουν τα λάδια και άλλους ρύπους που μπορεί να υπάρχουν. Ένα τελικό σκούπισμα επιφάνειας με ασετόν ή IPA μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο.

Ορισμένες τεχνικές καθαρισμού μπορεί να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα από άλλες. Kαθορίστε την καλύτερη τεχνική για την εφαρμογή σας. Για ιδιαίτερα δύσκολες στη συγκόλληση επιφάνειες, μπορεί να είναι απαραίτητο να αυξηθεί η αντιδραστικότητα της επιφάνειας χρησιμοποιώντας chemical etchants ή οξειδωτικά ή με έκθεση της επιφάνειας σε πηγές UV, κορώνα, πλάσμα ή φλόγα. Αφήστε τους διαλύτες να εξατμιστούν πλήρως πριν εφαρμόσετε το αστάρι.


Primers και Βελτιωτικά Πρόσφυσης

Για μέγιστη πρόσφυση, συνιστώνται primer DOWSIL™. Μετά τον καθαρισμό με διαλύτη, εφαρμόστε μια λεπτή στρώση primer DOWSIL™ σε πολύ ελαφριά, ομοιόμορφη στρώση με πανί, εμβάπτιση ή ψεκασμό. Σκουπίστε υλικό που περισσεύει για να αποφύγετε την υπερβολική εφαρμογή, η οποία γενικά εμφανίζεται ως λευκή σκόνη στην επιφάνεια. Κατά την επίστρωση με ψεκασμό dipor, η αραίωση κατά συντελεστή 2 έως 4 με επιπλέον διαλύτη μπορεί να αποφύγει την υπερβολική συσσώρευση.


Στέγνωμα Primer

Σε κανονικές θερμοκρασίες δωματίου και συνθήκες σχετικής υγρασίας 50%, αφήστε το primer να στεγνώσει στον αέρα από 5 έως 30 λεπτά. Οι συνθήκες χαμηλής υγρασίας και/ή χαμηλής θερμοκρασίας απαιτούν μεγαλύτερους χρόνους σκλήρυνσης. Η ήπια θερμική επιτάχυνση του ρυθμού σκλήρυνσης μπορεί να είναι δυνατή, αλλά δεν συνιστώνται θερμοκρασίες πάνω από 60°C.

Κατά την εφαρμογή, ο διαλύτης συνήθως εξατμίζεται γρήγορα, επιτρέποντας στα ενεργά συστατικά να αρχίσουν να αντιδρούν με την ατμοσφαιρική υγρασία και τις επιφάνειες συγκόλλησης.

Για βέλτιστη συγκόλληση, ενδέχεται να απαιτούνται διαφορετικοί χρόνοι σκλήρυνσης για διαφορετικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Καθορίστε το καλύτερο πρόγραμμα στεγνώματος και συνθήκες για την εφαρμογή σας. Εφαρμόστε το επιθυμητό στεγανοποιητικό σιλικόνης αφού το primer, το prime coat ή το βελτιωτικό πρόσφυσης έχει στεγνώσει πλήρως.


Εφαρμογή στεγανοποιητικού

dowsil silicones dow corning

Εφαρμόστε κόλλες/στεγανοποιητικά DOWSIL™ σε μία από τις προετοιμασμένες επιφάνειες και στη συνέχεια γρήγορα ενώστε το με το άλλο υπόστρωμα που πρόκειται να κολλήσετε. Σε περίπτωση έκθεσης στην υγρασία, το φρεσκοεφαρμοσμένο υλικό θα δημιουργήσει “skin over” σε περίπου 5 έως 10 λεπτά (ανάλογα με το προϊόν) σε θερμοκρασία δωματίου και σχετική υγρασία 50%.

Επεξεργαστείτε το στεγανοποιητικό για να καλύψετε ή να διαβρέξετε την επιφάνεια του υποστρώματος για μέγιστη συγκόλληση. Αυτό συνήθως γίνεται με την εφαρμογή της κόλλας στην ένωση πρώτα και στη συνέχεια με επεξεργασία της κόλλας με μια σπάτουλα πιέζοντας και απλώνοντας το υλικό επιφάνεια στεγανοποίησης / κόλλησης. Αυτό το βήμα πιέζει το στεγανοποιητικό στις επιφάνειες των αρμών και βοηθά στην απομάκρυνση των θυλάκων αέρα ή των κενών στη γραμμή συγκόλλησης. Η ένωση των 2 επιφανειών και η επεξεργασία του στεγανοποιητικού πρέπει να ολοκληρωθεί πριν σχηματιστεί το skin.

Η διατήρηση της ασταρωμένης επιφάνειας καθαρής μπορεί να επιτρέψει την καθυστέρηση της εφαρμογής της κόλλας / στεγανοποιητικού σιλικόνης – αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν παρέλθει πολύς χρόνος, μπορεί να προκύψει χαμηλότερη πρόσφυση. Οι χρήστες ενθαρρύνονται να προσδιορίζουν τις βέλτιστες συνθήκες σκλήρυνσης για τις συγκεκριμένες εφαρμογές τους και τις επιπτώσεις τυχόν χρόνου που απαιτείται μεταξύ της εφαρμογής του ασταριού και του στεγανοποιητικού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να συνιστάται η επανάληψη εφαρμογής primer στις επιφάνειες εάν περάσουν 8 έως 24 ώρες πριν από την εφαρμογή του στεγανοποιητικού σιλικόνης.


Χρόνος πολυμερισμού

Μετά το σχηματισμό “skin”, η σκλήρυνση συνεχίζεται προς τα μέσα από την επιφάνεια. Σε 24 ώρες (σε θερμοκρασία δωματίου και 50% σχετική υγρασία), η κόλλα/στεγανοποιητικό DOWSIL™ θα σκληρύνει σε βάθος περίπου 1/8″. Τα πολύ βαθιά τμήματα, ειδικά όταν η πρόσβαση στην ατμοσφαιρική υγρασία είναι περιορισμένη, θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να σκληρυνθούν πλήρως. Ο χρόνος σκλήρυνσης παρατείνεται σε χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας. Επειδή τα στεγανοποιητικά σκληραίνουν με αντίδραση με την υγρασία του αέρα, κρατήστε το δοχείο ερμητικά σφραγισμένο όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ένα κορδόνι πηγμένου υλικού μπορεί να σχηματιστεί στην άκρη ενός σωλήνα ή φυσιγγίου κατά την αποθήκευση. Αυτό αφαιρείται εύκολα και δεν επηρεάζει το υπόλοιπο περιεχόμενο.


Συμβατότητα στεγανοποιητικών και αφρού σιλικόνης

Ορισμένες κόλλες/στεγανοποιητικά DOWSIL™ απελευθερώνουν μικρή ποσότητα οξικού οξέος κατά τη διάρκεια της σκλήρυνσης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διάβρωση σε ορισμένα μεταλλικά μέρη ή υποστρώματα, ειδικά σε άμεση επαφή ή όταν η σκλήρυνση πραγματοποιείται σε εντελώς κλειστό περιβάλλον που δεν επιτρέπει τη διαφυγή των υποπροϊόντων του πολυμερισμού.

Οι καταλύτες platinum που χρησιμοποιούνται σε στεγανοποιητικά σιλικόνης addition-cure – συμπεριλαμβανομένων των αφρού σιλικόνης – είναι ευαίσθητοι στην επιμόλυνση από ορισμένες ενώσεις που έχουν τη δύναμη να σταματήσουν ή να αναστέλλουν τη σκλήρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο «Guarding against potential inhibitors/poisons of platinum-catalyzed addition-cure release coatings,” Form No. 30-1053-01, διαθέσιμο στ consumer.dow.com ή κατόπιν ζήτησης από το Dow customer service.


Καθαρισμός / Αφαίρεση στεγανοποιητικών

Η σκληρυμένη σιλικόνη μπορεί να αφαιρεθεί από μια επιφάνεια με μια αιχμηρή λεπίδα, εάν το σκληρυμένο υλικό σιλικόνης είναι προσβάσιμο. Εάν είναι δύσκολο να κοπεί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαλύτες – όπως IPA, τολουόλιο, ξυλόλιο, νάφθα ή νέφτι – για να μαλακώσουν το σκληρυμένο στεγανοποιητικό. Τα προϊόντα DOWSIL™ OS Fluids μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να μαλακώσουν τη σκληρυμένη σιλικόνη ή/και να αφαιρέσουν τα υπολείμματα σιλικόνης αφού αφαιρεθούν μηχανικά από μια επιφάνεια. Τα DOWSIL™ OS Fluids είναι γενικά μια εναλλακτική λύση χαμηλότερης περιεκτικότητας σε VOC σε σχέση με τους τυπικούς διαλύτες.


Πληροφορίες Υγείας και Περιβάλλοντος

Για να υποστηρίξει τους πελάτες στις ανάγκες ασφάλειας των προϊόντων τους, η Dow διαθέτει έναν εκτεταμένο οργανισμό Product Stewardship και μια ομάδα ειδικών για την ασφάλεια προϊόντων και τη κανονιστική συμμόρφωση (PS&RC) διαθέσιμα σε κάθε περιοχή.


Περιορισμοί στεγανοποιητικών σιλικόνης και αφρού σιλικόνης

Ανατρέξτε στα μεμονωμένα φύλλα δεδομένων του κάθε προϊόντος για περιορισμούς χρήσης.

DOWSIL-Silicone-Sealants-and-Foams-for-Industrial-Appliance-and-Maintenance-Selection-Guide


Font: DOWSIL™ Silicone Sealants and Foams for Industrial, Appliance and Maintenance Selection Guide

Leave a Comment