Permabond 105

Το Permabond 105 είναι μια κόλλα στιγμής που κολλάει τους περισσότερους τύπους λάστιχου, συμπεριλαμβανομένων των βουτυλίου, EPDM, φυσικού λάστιχου και νιτριλίου. Σχηματίζει ισχυρούς δεσμούς σε δευτερόλεπτα και η αντοχή συνεχίζει να αυξάνεται για 24 ώρες. Είναι η καλύτερη κόλλα για λάστιχο. Για λάστιχο σιλικόνης, χρησιμοποιήστε το primer Permabond POP πριν από τη συγκόλληση με την κόλλα Permabond.

Οι κυανοακρυλικές κόλλες, όπως το Permabond 105, χρησιμοποιούνται συνήθως για τη συγκόλληση λάστιχου. Αν και το Permabond 105 είναι η κόλλα που κολλάει ακόμα και τα δύσκολα λάστιχα, μπορεί να μην είναι η καλύτερη κόλλα για την εφαρμογή σας. Μια γρήγορη ανάγνωση των ιδιοτήτων της κόλλας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν είναι η κατάλληλη για εσάς. Η Permabond 105 είναι πολύ λεπτόρρευστη (όπως το νερό), το οποίο μπορεί να δυσκολέψει την εφαρμογή με το χέρι. Για πιο εύκολη εφαρμογή υπάρχουν κωνικά μυτάκια. Αυτά προσαρμόζονται στο μπουκάλι της κόλλας και βοηθούν στον έλεγχο της ποσότητας της κόλλας που εφαρμόζεται.

Ορισμένοι προτιμούν μια κόλλα πιο παχύρρευστη, όπως το Permabond 798 ή ακόμα και gel όπως το Permabond 2011, άλλοι θέλουν μια μαύρη κόλλα όπως το Permabond 737.   Ανάλογα με τον τύπο του λάστιχου, αυτές οι κόλλες μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για την εφαρμογή σας.

 

Εφαρμογές

Οι εφαρμογές στις οποίες η Permabond 105 δεν είναι η καλύτερη κόλλα για λάστιχο περιλαμβάνουν:

  1. Ενώσεις που θα εκτεθούν σε πολικούς διαλύτες. Οι κυανοακρυλικές κόλλες αντέχουν σε μη πολικούς διαλύτες όπως λάδι κινητήρα και βενζίνη. Δεν έχουν όμως καλή αντοχή σε πολικούς διαλύτες όπως το νερό και η αμμωνία.
  2. Εφαρμογές που απαιτούν περισσότερα από μερικά δευτερόλεπτα για την ευθυγράμμιση και τη συναρμολόγηση. Το Permabond 105 πήζει πολύ γρήγορα κάνοντας δύσκολη την προσεκτική ευθυγράμμιση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κόλλα Permabond 731 έχει πιο αργό χρόνο πηξίματος, αλλά εξακολουθεί να είναι στα δευτερόλεπτα, όχι στα λεπτά.
  3. Σχέδια που έχουν μεγάλο κενό να καλύψουν. Το Permabond 105 έχει μέγιστο γέμισμα κενού 0,1 mm. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Το Permabond 2011 γεμίζει κενά έως και 0,5 mm.

Για αυτές τις εφαρμογές, η ακρυλική κόλλα Permabond TA4605 μπορεί να είναι καλύτερη. Έχει χρόνο τοποθέτησης 5-10 λεπτά για να επιτρέψει τη σωστή ευθυγράμμιση. Χρειάζεστε περισσότερο χρόνο? –  Το TA4610 παρέχει έως και 15 λεπτά. Και τα δύο αυτά προϊόντα γεμίζουν κενά 1 mm και διαθέτουν μικροσφαιρίδια για να εξασφαλίσουν κενό. Το TA4611 διατίθεται χωρίς μικροσφαιρίδια και γεμίζει κενά έως και 0,5 mm. Και τα τρία αυτά προϊόντα έχουν καλή αντοχή τόσο σε πολικούς όσο και σε μη πολικούς διαλύτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκόλληση λάστιχου επικοινωνήστε μαζί μας.