Τα ακρυλικά βρίσκουν εκτεταμένη χρήση σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς, χάρη στις ευέλικτες τους ιδιότητες όπως βιτρίνες σε σημεία πώλησης, αρχιτεκτονικές εφαρμογές, ιατρικές συσκευές, εξοπλισμός καταστημάτων, επιγραφές εξωτερικών χώρων κ.α.

Όταν πρόκειται για το κόλλημα των ακρυλικών, η χρήση της σωστής κόλλας είναι σημαντική. Τα ακρυλικά, γνωστά και ως PMMA, είναι δεκτικά στην κόλληση και συχνά με τη σωστή κόλλα, η κόλληση ξεπερνά την αντοχή του υποστρώματος. Σε αυτόν τον οδηγό, εξερευνούμε διάφορες βιομηχανικές κόλλες για την κόλληση ακρυλικών, επικεντρώνοντας στη διαφάνεια και την αξιοπιστία. Είτε χρειάζεστε να κολλήσετε διάφανα ακρυλικά είτε δομικά ακρυλικά, είμαστε εδώ για εσάς.

 

Επιλογές Κόλλας για τα Ακρυλικά

 

Μεθακρυλικές Κόλλες 2 Συστατικών

Οι Μεθακρυλικές Κόλλες 2 Συστατικών MMA (Methyl Methacrylate) παρέχουν πολύ ισχυρές συγκολλήσεις και γίνονται ένα σώμα με το πλαστικό. 

Υπάρχουν προϊόντα με διαφορετικές ταχύτητες συγκόλλησης και υπάρχει και διάφανο προϊόν:

Permabond TA4204 - Διάφανη Μεθακρυλική Κόλλα πολύ ισχυρή, πολύ γρήγορη (3 λεπτά χρόνος χρήσης, 10 λεπτά χρόνος μετακίνησης)

ITW Plexus MA300 - Μεθακρυλική Κόλλα πολύ ισχυρή σε χρώμα κρεμ, γρήγορη (5 λεπτά χρόνος χρήσης, 15 λεπτά χρόνος μετακίνησης)

ITW Plexus MA310 - Μεθακρυλική Κόλλα πολύ ισχυρή σε χρώμα κρεμ, μεσαίας ταχύτητας (15 λεπτά χρόνος χρήσης, 50 λεπτά χρόνος μετακίνησης)

 

Κόλλες UV για τα Ακρυλικά

Κόλλες που πολυμερίζονται με υπεριώδη ακτινοβολία. Υπάρχουν κόλλες UV ειδικές για συγκόλληση ακρυλικών. Προσφέρουν απόλυτη διαφάνεια, ισχυρή συγκόλληση και μεγάλη ταχύτητα εφαρμογής. 

Permabond 6302 - Λεπτόρρευστη Κόλλα UV για ακρυλικά, απόλυτα διάφανη

Για τη χρήση όλων των συγκολλητικών UV απαιτούνται ειδικές λάμπες που εκπέμπουν UV ακτινοβολία στο φάσμα που απαιτείται για τον πολυμερισμό της κόλλας. Ακόμα θα πρέπει τα ακρυλικά να μην έχουν κάποιο χρώμα ή UV blocker που εμποδίζει τη UV ακτινοβολία.

 

Κυανοακρυλικές κόλλες για τα Ακρυλικά

Οι κυανοακρυλικές κόλλες ή κόλλες στιγμής είναι κατάλληλες για την κόλληση των ακρυλικών, προσφέροντας γρήγορη πήξη σε δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η υπερβολική κόλλα μπορεί να θολώσει την επιφάνεια του ακρυλικού. Αυτές οι κόλλες είναι ιδανικές για γραμμές παραγωγής υψηλής ταχύτητας. 

Permabond 790 - Πολύ λεπτόρρευστη κυανοακρυλική κόλλα, πολύ γρήγορη.

Permabond 792 - Μεσαίας ρευστότητας κυανοακρυλική κόλλα, πολύ γρήγορη.

 

Συμβουλές για την Προετοιμασία της Επιφάνειας

Για να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη κόλληση, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την προετοιμασία της επιφάνειας:

 

Καθαρή επιφάνεια

Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια του ακρυλικού είναι καθαρή, στεγνή χωρίς σκόνες και λάδια.